Автор: <span>PZU Dolores</span>

25 години ПЗУ Долорес

Скромните почетоци датираат од 1995 год. кога е основана приватната здравствена установа ПЗУ Долорес, од страна на Д-р Елица Поповиќ – специјалист по физикална медицина и рехабилитација и е прва од ваков тип. Од основањето на ПЗУ Долорес па се до денес континуирано соработуваме со Фондот за здравствено осигурување со кој имаме помогнато на голем број пациенти.

Благодарение на долгогодишното залагање, посветеност и стремеж за постојан напредок, ПЗУ Долорес слави 25 години постоење и над 30.000 задоволни пациенти.

Прочитај повеќе

Што е воспаление на Синуси

Воспаление на синуси – Sinusitis представува воспаление на слузокожата на параназалните синуси шуплини, поради несоодветно излачување на секретот, предизвикано од инфекција или алергија.

Најчести причини за појава на акутен синусит се бактерии:  (Streptococcus pneumoniae, Hemophilus influenzae и др.)

Од надворешните причини тука се пред се токсичните гасови вклучувајќи го и чадот од цигари. Прочитај повеќе

25 години ПЗУ Долорес

Скромните почетоци датираат од 1995 год. кога е основана приватната …

Херпес зостер

Херпес зостер е вирусно заболување, чиј предизвикувач е истиот вирус …

Како против стресот?

Што е стресна реакција и како таа доведува до сериозни заболувања? …