Ознака: <span>Деформитети</span>

Деформитети на `рбетот

Глевен носечки столб на телото представува `рбетот. Тој представува комплекс од пршлени, дискови, лигаменти, нерви, мускули и крвни садови. Во одржувањето на исправено тело учествуваат и мускулите на нозете, карлицата и грбот заедно со коските и лигаментите.

Деформитетите на `рбетот се манифеститираат со искривено држење на телото. До деформација на `рбетот, кај децата може да дојде во предшколска возраст, во школска возраст поради неправилно носење на тешка ташна, во пубертет поради несразмерност во растењето на мускулите и коските. Прочитај повеќе

25 години ПЗУ Долорес

Скромните почетоци датираат од 1995 год. кога е основана приватната …

Херпес зостер

Херпес зостер е вирусно заболување, чиј предизвикувач е истиот вирус …

Како против стресот?

Што е стресна реакција и како таа доведува до сериозни заболувања? …