Ознака: <span>Стрес</span>

Како против стресот?

Што е стресна реакција и како таа доведува до сериозни заболувања? Многу често се соочуваме со потенцијално стресни состојби во вид на надворешни нарушувања кои можат да создадат силни емотивни реакции, како на пример проблем на работа, финансиски неволји, немир во личните односи, сообраќај, рокови, преселба, загадување, слаба исхрана, загуба или смрт на некој сакан, итн., или во екстремни случаи, телесна повреда. Прочитај повеќе

25 години ПЗУ Долорес

Скромните почетоци датираат од 1995 год. кога е основана приватната …

Херпес зостер

Херпес зостер е вирусно заболување, чиј предизвикувач е истиот вирус …

Како против стресот?

Што е стресна реакција и како таа доведува до сериозни заболувања? …