Дијагнози

Дијагнози кои ги третираме во ПЗУ Долорес

Физикална терапија во неврологија

Пареза и парализа на фацијален нерв
невралгија на тригеминус
херпес симплекс
херпес зостер
невралгија
заболувања на брахијален сплет(радијалис, медијанус, улнарис)
оштетување на ишијадикус
феморален нерв
полиневропатија
дијабетична невропатија
мозочни удари и други

Дегенеративни заболувања на ‘рбетниот столб

цервикоцефаличен и цервикобрахијален синдром
спондилози и спондилопатиис
спондилолистеза
торакален синдром
лумбоишијалгија
феморалгија

 

Дегенеративни заболувања на зглобовите

Хеберденова и Бушард артроза
ризартроза
артроза на рачен зглоб, лакт
лакт
коксартроза
гонартроза
артроза на стапала и други

 

Вонзглобен ревматизам

тендинитис и тендосиновитис
ентезопатии
синдром на болно рамо
калцифицирачки тендинитис
“Impingement” синрдом
периартрит на лакт
тениски лакт
епикондилитис и други

 

Физикална терапија кај ортопедски заболувања

Вроден тортиколис
сколиози и кифози
рамни стапала
метатарзалгија
Dupuytrenova контрактура
остеопороза и други

 

Физикална терапија во трауматологија и хирургија

контизија на меки ткива
хематом
дистензии и дисторзии на зглобови
фрактури (скршеници) на коски
синдром на Зудек
спортски повреди и други

 

Физикална терапија кај ревматски заболувања

анкилозантен спондилитис
псоријатичен артритис
ревматоиден артритис

 

25 години ПЗУ Долорес

Скромните почетоци датираат од 1995 год. кога е основана приватната …

Херпес зостер

Херпес зостер е вирусно заболување, чиј предизвикувач е истиот вирус …

Како против стресот?

Што е стресна реакција и како таа доведува до сериозни заболувања? …