Ознака: <span>К-Ласер</span>

Херпес симплекс

Херпес симплекс е инфекција предизвикана од вирусот Херпес симплекс тип 1. Ова заболување се манифестира во предлот на устата, лицето и носот. Изворот на инфекција е исклучиво човекот. Првичната инфекција со овој вирус се јавува уште во детството, најчесто до 10 години, а може и подоцна, со директен контакт со заболено лице преку уста (бакнување), но уште почесто е при користење на ист прибор за јаденје, лична хигиена, шминки…

Прочитај повеќе

25 години ПЗУ Долорес

Скромните почетоци датираат од 1995 год. кога е основана приватната …

Херпес зостер

Херпес зостер е вирусно заболување, чиј предизвикувач е истиот вирус …

Како против стресот?

Што е стресна реакција и како таа доведува до сериозни заболувања? …